HET COMPLETE PROGRAMMA VAN WIDIA BIJ HAHN+KOLB TOOLS BENELUX

WIDIA bij HAHN+KOLB

Met de merken ATORN en ORION hebben we, met 25.000 artikelen, een breed scala van toepassingsmogelijkhedenen in ons assortiment. Vooral on

0s kwaliteitsmerk ATORN heeft een stevige reputatie opgebouwd dankzij hun uitstekende in verschillende toepssingsgebieden zijn opgedaan. Echter, tot nu toe konden we niet de volle breedte van deze mogelijke toepassingsgebieden afdekken. Met de gerenommeerde en wereldwijd bekende professionele fabrikant WIDIA hebben we nu de ideale partner in huis gehaald waarmee we deze toepassingsgebieden wel kunnen afdekken. Met 45.000 WIDIA artikelen wordt het actuele assortiment aanzienlijk uitgebreid. Vooral de programma's op het gebied van draaien, steekdraaien, boren en frezen met wisselplaten bieden nu nog meer mogelijkheden.

WIDIA staat voor de hardheidseigenschap "zo hard als diamant"

Het duurzame, maar dure materiaal "diamant" moet worden vervangen door een nieuw materiaal. Zo werd het gesinterde carbide ontwikkeld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van wolfraam erts als grondstof en wat met kobalt als bindmiddel wordt vermalen. Het gecarboniseerde poeder wordt nat-gestraald, sproeigedroogd en geperst tot een "blank" model. Deze modellen worden gesinterd in de oven, daarna geslepen en eventueel gecoat, zodat het hardmetaal tegen slijtage wordt beschermd. Sinds 1926, werd zo de eerste legering van gecementeerd hardmetaal geproduceerd op basis van wolfraamcarbide.

Het programma van WIDIA

Boren

WIDIA biedt boor gereedschappen voor alle toepassingen. Van wisselplaatboren, U-boren, VHM universeel boren tot hoogwaardige precisie fijnboorsystemen.

Bijvoorbeeld: TOP BOOR M1 Top Cut 4- TOP BOOR S

Wisselplaat Freesgereedschappen

Freesgereedschap voor veeleisende toepassingen en uitstekende resultaten met hoge voedingen en snijsnelheden.

Voorbeeld: Victory M1200 Mini- VSM490-15

Draaien

De draaigereedschappen van WIDIA maken maximale resultaten mogelijk in alle toepassingen. Van de lichtste finiseer bewerking tot de zwaarste bewerkingen en dit onder de moeilijkste verspaningsomstandigheden

Bijvoorbeeld: VariTurn- Victory

Steken / Afsteken

Wisselplaten en gereedschaphouders voor maximale productiviteit

Bijvoorbeeld: ProGroove- TopGroove- WMT-System

Ruimers

Standaard hoge prestaties VHM-ruimers alsook gesoldeerd en modulaire ruimsystemen. Op micrometers precies individueel instelbaar.
Bijvoorbeeld:TRM

Draadtappen

WIDIA draadtappen voor maximale productiviteit. Tappen voor blinde en doorlopende tapgaten. Van metrisch tot aan de meest voorkomende draadtypen voorhanden. Zowel machinetappen als handtappen.

Bijvoorbeeld: VariTap

VHM Frezen

Hoge prestaties van de frezen, ook in moeilijke te bewerken materialen. WIDIA VHM frezen met een breed scala van geometrieën en coatings.

Bijvoorbeeld: NINA - Hanita VariMill

Informatie of vragen bel of mail;

verkoop@hahn-kolb.nl

Telefon:
+31 (0)85 48 65 420

WIDIA Catalogus 2017

WIDIA Catalogus 2017

WIDIA Advances

WIDIA Advances 2017